Finn Hemmingsen 1927-2008

Mindeord  skrevet af Menighedsrådets formand og Rundetaarns direktør til Berlingske Tidende, 20. december 2008, samme dag som Finn blev bisat fra Trinitatis Kirke.

-----------

 

 

Finn Hemmingsen døde i mandags 81 år gammel. Ved hans bortgang har Trinitatis Kirke og Rundetaarn mistet en god og skattet ven. I de sidste måneder var han syg, men hans bortgang kom alligevel pludselig og uventet for os, som han ofte var sammen med.

For 19 år siden, da det civile arbejdsliv ved Københavns Tekniske Forvaltning var ved at være slut, sørgede Finn Hemmingsen for at finde meningsfulde opgaver, der kunne fylde hans pensionisthverdag. Og heldigvis for Trinitatis Kirke og Rundetaarn valgte Finn at bruge en meget stor del af den hverdag på os.

I 1989 blev han kirkeværge for Trinitatis Kirke og blev i 1992 indvalgt i menighedsrådet. Samme år indtrådte han som en af menighedsrådets repræsentanter i Rundetaarns bestyrelse, hvor han i 2000 blev formand. Som kirkeværge i kirken og formand for bestyrelsen i Rundetaarn har han bogstavelig talt været rundt i alle ”hjørner” af bygningskomplekset. Senest var han ”bygherre” ved de omfattende ombygninger på kirkens loft og i Rundetaarns øverste etager. Et arbejde som afkrævede alles respekt.

Opgaverne for Trinitatis Kirke og for Rundetaarn passede han indtil for få dage siden. Han fratrådte efter eget ønske alle sine tillidshverv 1. søndag i advent i år. Trinitatis Kirke og Rundetaarn har haft uvurderligt nytte af hans indsigt i tekniske problemer, samt hans ledelseserfaring fra et langt virksomt liv.

Finns holdninger til opgaverne var altid båret frem af åbenhed og tolerance overfor andre menneskers holdninger. Han stod ikke i vejen for en god debat, og hans altid positive sindelag var smittende på os andre. Han havde respekt for andre mennesker. En respekt, som han har fået tifold igen fra alle os ved kirken og i tårnet. Vi vil mindes ham ofte, når vi nyder godt af de mange projekter, som har Finns tydelige fingeraftryk.

Midt i alle opgaverne forstod Finn også at nyde livet i fulde drag. Gerne i selskab med sin store vennekreds som vi heldigvis var en del af. Men nu er den sidste cigar røget og den sidste whisky drukket. Vi vil savne ham.

 

Formand for menighedsrådet ved Trinitatis kirke Lene Ruby og direktør i Rundetaarn Jesper Vang Hansen

 
  Klik til hovedsiden   ――――――>